Top
Onbegrends mens
  • Onbegrends mens
0,00

Onbegrensd mens

Deze scriptie kunt u op deze pagina gratis downloaden


In haar werk haar werk speelt Jessica  met de verwachtingen van de kijker, die soms ook deelnemer wordt in haar performances en theatrale presentaties, waarin de vraag naar ons zelfbewustzijn wordt gesteld, op uiteenlopende manieren. In hoeverre kennen we onszelf, en zijn we ons bewust van alles wat ons daarin zou kunnen tegenwerken?


Aan de hand van westerse en niet-westerse filosofie over bewustzijn en levenskunst, probeert zij een begaanbare weg te banen in Onbegrensd mens. Van het oude metafysische denken tot o.a. de zijnsfilosofie van Heidegger, beschrijft zij in 'Onbegrensd mens'een ontwikkeling van toenemend (zelf)bewustzijn waarin het subject zich niet los kan denken van de voortdurende inwerking van het zelf, de ander en onze omgeving, naast een analyse van het werk van diverse kunstenaars die zich van deze inzichten rekenschap geven. Zo plaatst zij zich in dit grondige onderzoek naar zichzelf als mens en maker in deze tijd.

Deze scriptie maakte deel uit van Jessica's afstuderen aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam in 2012 en werd bekroond met een eindcijfer van een 9.
(Bovenstaande tekst is afkomstig uit het afstudeerrapport van de Willem de Kooning academie te Rotterdam)Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over